Axel Blaze vs Dan Dowson: No tutaj wszyscy będą raczej zgodni. Gdyby to był start fedki i Shiro działałby na pełnych obrotach, to byłaby to walka z typu 50/50. Tymczasem śledząc losy jednego i drugiego w dość prosty sposób można przewidzieć, że Blaze zgarnie pewną wygraną i zapisze sobie legendę do swojego resume. Możemy niby dostać tutaj ingerencje zarówno Lopeza, a także i Martina. Wątpię jednak by końcowo wpłynęło to jakoś mocno na wynik walki i Blaze zapisze sobie siódme zwycięstwo do bilansu a Shiro może ostatecznie weźmie się za robotę, bo obecnie Dan jest coraz niżej w hierarchii, co może sugerować brak wygranej w walce z Mateuszem.
Shio Sakazaki vs Jay DiMateo: Walka postaci Aigora z postacią Gejma. Mateo miał okazję debiutować na poprzednim Colosseum. Jednak uległ on Martinowi i ma szansę odbicia sobie w walce właśnie z Shio. Mieli oni wspólny segment na poprzedniej gali, więc jakaś podbudowa tutaj było. Widzę, że na wynik będzie wpływało promo, więc spodziewam się dość ciekawej rywalizacji. Mogę ogólnie do Gejma podchodzić trochę ze względu na to, co działał Riverem, ale widzę w jego postaci faworyta tego pojedynku.
Nathan Martin vs Allan Hill: No tutaj mam spory problem z tym pojedynkiem. Normalnie bym postawił tutaj na Martina, który wydaje się być solidniejszą postacią. Jednak pozostaje jedna kwestia. Czy kolejna porażka Hillowi jakoś mocno nie zaszkodzi? No przegrywanie walki za walką w przypadku jego postaci może być dość sporym problemem i powinien niby wygrać w tej walce, by jakoś wyglądał w rywalizacji z Otungą, bo więcej krzyku jest w jego przypadku niż przełożenia tego na wyniki. Chłopaki sobie porywalizują na proma, co mocno premiuje postać Carniego, bo w tym aspekcie będzie zdecydowanie górował nad Yarkiem. No niby Hill nie powinien przegrać i niby możemy tutaj dostać Dowsona wpływającego na wynik, ale kurde czy porażka by też nie krzywdziła jakoś Martina? No tutaj dość ciężko do typowania się wylosowało.
David Otunga vs Mateusz MW: No tutaj za to dużo prostszy wybór. Postać Michała, która od początku prezentuje dość dobry poziom powinna wręcz zjeść Mateusza. Ciężko byłoby mi tutaj uwierzyć w wygraną naszego nowego komedianta (?), który poza rzeczami na galę nie robi absolutnie nic. Jeszcze na wynik wpływ będzie miało promo, co jeszcze bardziej faworyzuje Kutangę. No on musi tutaj wygrać i nie ma o czym mówić.
Zbyszek Uszczelka & Zygmunt Butla vs Miguel Escobar & Preston Steele: Mam nadzieję, że to ostatni akt ich rywalizacji i wreszcie otrzymamy rozpad duetu Escobara i Steele’a, bo po co innego robimy kolejną ich walkę, gdzie ta rywalizacja jedynie hamuje rozwój Uszczelki i Escobara. Pewnie zdrada będzie miała miejsce pod koniec ich walki albo zaraz po. Widziałem komentarze, gdzie sugerowano, iż to Escobar zdradzi Prestona. Osobiście mi się wydaje, że to właśnie Steele wbije nóż w plecy Miguela i to przyczyni się do zaognienia tego, co mamy już na ten moment na linii między nimi.
Jorge Cavazos vs Kenneth Riddle: Riddle nie może tego czysto wygrać, więc Ryback zapewne spowoduje dyskwalifikację atakując Kennetha. Walka będzie zapewne dość interesująca i Kenny będzie cholernie blisko wygranej, ale w ostatecznym rozrachunku Butcher wpłynie na to, że nie opuści on gali jako mistrz. Ciekawe jednak, co będzie dalej z Cavazosem, który w dalszym ciągu nie ma chyba żadnej konkretnej rywalizacji a opcji jest coraz mniej. No walka bardzo mocna, tylko szkoda braku czystego rozstrzygnięcia.
Jose zapewne pojawi się albo w jakiś sposób przed lub po walce Axela, by go jeszcze bardziej podkurwić. Jeśli nastąpi to przed walką, to otrzymamy segment między nimi, który może spowodować pokazanie bardziej brutalnej strony Blaze’a w walce z Danem. Jeśli nastąpi to po walce, to przewiduję atak Hiszpana na Axela.
No tutaj rozpisałem się przy okazji walki tag teamowej. Wszystko wydaje mi się być podpuchą i to właśnie Steele wbije mu nóż w plecy. Fajnie, że chcemy tutaj pokazać jedno, ukrywając przy tym możliwość zupełnie innego wariantu. Ich ewentualna rywalizacja, która się buduje mimo ich współpracy powinna albo uratować Prestona albo podbić Escobara (no tutaj mocno zależne jest od aktywności Kamyka a komentarzu od niego za zbytnio nie widzę ostatnimi czasy).
Tutaj nie będę bawił się w wróżbitę, bo nie mam zielonego pojęcia kto to może być. Ciekawi mnie jednak to, czy dostaniemy już teraz ujawnienie, czy jeszcze trochę pociągniemy ten wątek, by podbudować całą otoczkę i dać ujawnienia, ale z konkretnym boom.
Podsumowanie: Czerwoni jak widać nie śpią i karta prezentuje się dość ciekawie. Mniej lub bardziej odniosłem się do każdej z walk, bo każda z nich na swój sposób wzbudza ludzką ciekawość. Dobra robota ze strony HB, bo skleił dość fajną potencjałowo kartę i liczę jedynie na to, że na ósmym Colosseum obejdziemy się bez walki Bogaczy z Uszczelką i Butlą.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.07.2026, 11:46 przez
Slayer.