Blaze vs Cavazos - Cholera, tutaj obaj zasługują żeby być w końcowym Fatal 4 Wayu i strasznie ubolewam nad tym, że jeden z nich będzie musiał pożegnać się z turniejem. Z drugiej strony Cavazos być może i tak gra teraz wyżej, niż niektórzy by się spodziewali przed rozpoczęciem całej zabawy. Na pewno rozkręcił się i na trzeciej gali zakończył mocnym akcentem. Często bywa jednak tak, że ten, kto jest górą podczas go-home show, ten ostatecznie przegrywa. Jeżeli trochę nagniemy ten schemat, to moim zdaniem tutaj może być tak samo i Cavazos mocno zakończył ostatnią tygodniówkę, aby ostatecznie przyjąć porażkę z Blazem. Byłoby szkoda i wierzę, że Jorge postawi twarde warunki!
El Garra de Gato vs Mateusz MW - Nooo, mamy tutaj debiutanta w starciu z kimś o ugruntowanej pozycji. To, że ta pozycja ugruntowana jest raczej w dolnych częściach stawki, to inny temat. Nasz nowy nabytek ma szansę na pokazanie, że będzie celował w coś więcej i moim zdaniem to on tutaj wyjdzie ze zwycięstwem na koncie. No chyba, że Mateusz sprawi niespodziankę...
Uszczelka vs Dickinson - Bardzo ciekawa para turniejowa. Tak, jak mówiłem już kilkukrotnie - obecność Zbyszka w tej części turnieju jest dla mnie zadziwiająca, ale totalnie bez ujmowania czegokolwiek! Edgar jest aktualnie jedną z najbardziej intrygujących i ciekawych postaci w LPW, co potwierdza także Power Ranking i głosowanie na wrestlera miesiąca. Myślę, że ostatecznie to weźmie, bo po prostu bardziej pasuje swoim charakterem do wielkiego finału. Ale Zbychu, trzymaj się tam kurła.
McŁowicz vs Ryback - Czy dotarliśmy właśnie do momentu, w którym Rob przegra? Gdyby walka nie zależała od BS, to byłbym niemalże na 100% przekonany, że tak będzie. Ryback ma swój villain arc i zaczyna się to rozpędzać naprawdę dobrze. Porażka w tym momencie byłaby dla niego na pewno bolesna, więc mam nadzieję, że Bryx się zepnie i awansuje do finałowego Fatal 4 Wayu. Przed Robem za to i tak dobra przyszłość po turnieju, jestem tego pewien.
Tag Team - Nie no, chłopaki muszą zgarnąć zwycięstwo, chociaż zdaję sobie sprawę, że koalicja w postaci Dick A'Very Biga i Jeffa Browna to trudni oponenci. Steele i Escobar będą raczej budować dynamikę między sobą, a od ich rywali spodziewam się comedy stuffu.
Handicap - Lopez przegra i wróci do oglądania koszykarskiej sekcji Realu Madryt. W końcu takich trzech, jak tych dwóch, to nie ma ani jednego. Ah, nie wspomniałem, że dzisiaj jest dzień na opak. No cóż, Carnival robi nam tutaj show samodzielnie i trzeba to docenić XD
Riddle vs ZSJ - Brutal, Ryback, ZSJ... no trudne się wylosowało XD Tutaj jest potencjał na Five Star Match pod względem ringowym - technicznie i psychologicznie. Oczywiście historia, mimo że już delikatnie zarysowana między Panami, to wciąż jednak za mało na utrzymanie emocji na poziomie 5-stara. Ten niedostatek zastępuje nam jednak stawka pojedynku. Na pewno obaj się postaramy i niech wygra lepszy!
![[Obrazek: a358734566f10.png]](https://zapodaj.net/images/a358734566f10.png)
Kenneth Riddle
Streak: 4-0-1
Last Match: Kenneth Riddle def. Axel Blaze via DQ
(LPW Colosseum #5)
Achievements: