Six-Man Ladder Match - Kurde, dopiero jednego uczestnika mamy, więc to może być trudne do skomentowania, ale nie chce mi się czekać. Na pewno cieszy, że w ogóle do takiej walki dojdzie, bo wiele osób odpadło z turnieju, wiele osób też w nim nie brało udziału i tutaj miejsce w tej walce siądzie idealnie. Naprawdę jest sporo takich, którzy po prostu zasługują, by walczyć na tej gali mimo odpadnięcia z turnieju, więc spot w tym pojedynku im się przyda. Na razie znamy Sebastiena jako pierwszego uczestnika i jak najbardziej on cieszy jako ktoś, kto zawita w tym starciu. Nagroda? Raczej nie będzie to coś w stylu walizki, gdzie jest kontrakt, który można wykorzystać na główny tytuł.
Zygmunt Butla & Zbyszek Uszczelka vs Preston Steele & Miguel Escobar - Mocno kontrastowe starcie, oj mocno. Dwóch polskich, prostych chłopów, gdzie jeden jest dosłownie żulem.. kontra dwóch bogaczy, w dodatku totalnych kutafonów. No jest to interesująca walka, nie powiem. Zwłaszcza, że podbudowe dostaliśmy na ostatniej gali i dano im trochę czasu na Colosseum. Walka zależna od promo, więc.. różnie może być. Gdyby nie to, to bym widział jakąś fartowną wygraną naszych rodaków. Czysta porażka może naszym bananowym chłopcom sporo odebrać, ale no taki jest biznes. Niech zepną dupy na PZ, jak nie chcą do tego dopuścić. Chociaż.. Uszczelka ma mocniejsze miejsce w rosterze niż ktokolwiek aktualnie, w końcu to on miał 2-0, więc jak ta walka będzie rozpisywana, to raczej on powinien największą robotę robić.
Elias Shadow vs Mike F'N Brutal - Ma w końcu Brutal walkę, która powinna mu odpowiadać. No to będzie rzeź raczej, bo co innego? Zapewne będzie się pastwić i nie zakończy tego szybko, nie widzę innego sensu dawania ich razem na PPV. Historie mają, Jakub odwalił kawał roboty jako Elias, nawet lepszej niż sam twórca tej postaci. Mam nadzieję, że nie zabiją tu na amen Shadowa, bo taki wkurwiający edgy dzieciak to kopalnia kontentu i szkoda, gdyby zniknął nam.. Brutal to mocno w kratkę wypadał przez ten ostatni okres, ale no musi coś w końcu wygrać. Chyba, że ktoś pójdzie w shockera totalnego i będzie czyjaś interwencja i Brutal to przejebie. XD I zacznie feud. No to jest jedyna droga do wygranej Eliasa, ale może jednak dajmy temu Mike'owi zwyciężyć w spokoju.
Dan Dowson vs ??? - Tutaj ludzie będą mieli jeszcze ciężej to skomentować niż to starcie Lopeza. Dowson 3 gale sobie przegadał do ściany, totalnie bez pomysłu to wszystko było. Nie mam pojęcia, czemu akurat tak to wszystko wyglądało, ja wiem, że przez fakt turnieju wszystko się komplikowało, bo sam byłem tego ''ofiarą'', ale no 3 gale gadania do ściany i narzekania, serio nie dało się mu czegoś wymyślić lepszego? Nie mam pojęcia, kto mógłby odpowiedzieć mu na to. Ktoś, kto brał udział w turnieju? Ktoś, kto zadebiutuje? Ktoś, kto nie brał udziału w turnieju? Nie chce mi się nawet strzelać, może jakiś pajac typu nasze postacie fabularne się tu zjawią? Pasowałoby to do jego narzekania, ale czy to byłoby jakieś dobre? No ja powątpiewam.
Axel Blaze vs Edgar Dickinson vs Ryback vs Kenneth Riddle - No i mamy wisienkę na torcie. Walka bardzo dobrze podbudowana. W końcu cholera.. mieliśmy turniej, który trwał cały ten czas, była otoczka, było budowanie jego wartości. Mnóstwo walk, wszystko kręciło się wokół tego, więc musiała wyjść dobra podbudowa i się zdecydowanie udało. RVD też dbał o to i brał czynny udział w tym wszystkim. Star power też tutaj jest, no bangla to. Faworytów jest dwóch i to takich znacznych. Kenneth i Axel, szczerze nie chcę odbierać marzeń Edgarowi i Rybackowi, ale no nie widzę ich wygranej w tym. Blaze i Riddle to jest półka wyżej, jeszcze ten Kenny się tak dobrze rozkręcał.. ja nie wiem, który tu jest większym faworytem i na kogo w typerze postawić. To jest takie ciężkie, ale nie wiem czy nie postawię na Blaze'a.. a dlaczego? Bo jego postać ma chyba większy potencjał jeśli chodzi o napisanie promo na BS. Jest charakterystyczny, co nie zmienia faktu, że nie potrafię skreślić Riddle'a... najchętniej to bym wcale nie obstawił żadnego, bo to tak trudne. Liczę, że booker odwali kawał dobrej roboty. Na pewno spora dynamika na linii Riddle - Ryback będzie i jakby to nie było zależne od napisanego proma, to w ciemno bym brał to, że oni sobie obaj będą przeszkadzać i dlatego żaden z nich tego nie wygra i Blaze sięgnie po tytuł. Dla Edgara sam fakt bycia w finałowej walce to i tak raczej spoko, co nie? W końcu to ME PPV, to nie jest byle co. Niech wygra najlepszy panowie i powodzenia życzę wam wszystkim.
Jose Lopez
4/0/0
Nathan Martin
2/0/0